www.vaol.hu – Tízezer maszkot gyárt a Styl, civilek is szervezkednek

Eredeti cikk megtekintése: https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/tizezer-maszkot-gyart-a-styl-civilek-is-szervezkednek-3860583/

Tízezer védőmaszkot gyárt a Styl Ruhagyár karitatív céllal, és további állami megrendeléseket is teljesít a következő hetekben.

A cél, hogy ellássa Szombathelyt és Vas megyét. A gyártást már a múlt héten megkezdték, miután felmérték az igényeket a szombathelyi és környéki egészségügyi és szociális intézményekben. Szerdán kezdték a kiszállítást, két nap alatt ezer maszkot osztottak szét ingyen, és a jótékony akció során várhatóan meg fogják közelíteni a tízezer darabot. Elsősorban a frontvonalban dolgozókat szeretnénk ellátni – tudtuk meg ifj. Radics Tibor ügyvezetőtől, aki azt is elmondta, hogy a terv már korábban megvolt, csak akadályoztatott volt a beszállítás. Ezenkívül belföldi piacra, állami intézményeknek és kapcsolódó cégeknek is dolgoznak megrendelésekre. A nagyobb szombathelyi gyárak is jelezték igényüket. Figyelünk, hogy a termék ne jusson nyerészkedők kezébe – mondta az ügyvezető. A maszkgyártásra, egymás segítésére további Vas megyei példákat is gyűjtöttünk.

Vas megyei kisvárosok és falvak is jelezték a Stylnek a maszkigényüket, ezért a cég azon dolgozik, hogy mielőbb hozzájussanak a védőeszközhöz.
– Majdnem száz százalékban átálltunk a maszkokra. Lesz, ahová most nem tudunk szállítani ruhákat, de megegyeztünk az üzletfeleinkkel. Akkor folytatjuk azok gyártását, ha előállítottuk a szükséges maszkokat, amiket elvárnak tőlünk – tájékoztatott ifj. Radics Tibor. Kérdésünkre elmondta: a karitatív célú maszkgyártás a dolgozók fizetésében nem okoz változást. A leállás rossz lett volna, a cégvezetés lényegesnek tartotta, hogy ha minimális bevétellel is, de tovább tudjanak menni. A dolgozók lelkesek, tudják, hogy fontos, amit csinálnak.
Celldömölkön csütörtökön egy sport- és papírüzlet képviseletében Rozmán Ferenc, a Gala-Fratelli Varroda képviseletében Bakó László nagyobb mennyiségű egészségügyi szövetből készült szájmaszkot adott át a népjóléti szolgálat vezetőjének, Nagy Zoltánnak. A tranzakciót nehezítette az óriási hiány, de a cég, amellyel kizárólagos szerződést kötöttek, pozitívan állt a jótékonysághoz.
Szentgotthárdon kétszáz méter százszázalékos pamutszövetet akart adományozni egy textilipari cég olyan varrodának, amely ingyenesen maszkokat készített volna belőle. Az ügyvezető azt mondta, úgy érzi, segítenie kell a bajban; a helyszínre szállítást egy fuvaros ismerőse megoldja, mondván: „egy az érdekünk”. Egy-két órán belül megvolt, hogy kinek adja, mert épp bejelentkezett nála a helyi szakrendelő.