www.szombathely.hu – 100 ezer maszkot rendelt a szombathelyieknek dr. Nemény András

Forrás: https://m.szombathely.hu/vakbarat/onkormanyzat/onkormanyzati-hirek/dr-nemeny-andras/100-ezer-maszkot-rendelt-a-szombathelyieknek-dr-nemeny-andras.18166/

Dr. Nemény András, Szombathely MJV polgármestere Facebook-videóban jelentette be, hogy a koronavírussal szembeni küzdelem további intézkedéseket követelt Szombathelyen. Elrendelte, hogy a piacon csökkentsük az egyidejűleg egy légtérben lévő emberek létszámát, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy 100 főnél több nem lehet egyidejűleg a piac területén március 20-ától. Biztonsági őr fog szólni, hogy ez a létszám hol tart.

Ezen felül dr. Nemény András megrendelt összesen 100 ezer szájmaszkot a szombathelyieknek, ebből 25 ezret kaptak az egészségügyben és szociális területen dolgozók, a fennmaradó 75 ezret pedig március 23-tól szállítják ki a családoknak, – egyelőre háztartásonként 2 darabot. Ha szükséges, továbbiakat fog rendelni a város. Ezek mosható maszkok és az elsődleges kérés az, hogy amikor megkapják otthon, mosógépben mossák ki 65-90 fokon és utána használják. “Azt kérjük mindenkitől, hogy amikor elmennek otthonról és különösen, amikor olyan helyre mennek, ahol több ember van, használják ezta szájmaszkot! Nagyon fontos, hogy használják, akkor, amikor tömegközlekedési eszközt vesznek igénybe, mert ez minannyiunk biztonsága érdekében van. Ez a szájmaszk nem véd meg mindentől, de arra mindenképpen jó, hogy aki használja, az másnak nem adja át a fertőzést. És értelemszerűen, minél többen használjuk, annál inkább biztonságban vagyunk mindannyian” – mondta el a polgármester.

Bejelentette, hogy nyittatott az önkormányzattal egy alszámlát, ahova azoknak a felajánlásait várják, akik úgy érzik, hogy ebben a helyzetben is tudnak segíteni, van rá lehetőségük. “Mindenki gondolja végig, hogy van-e esetleg olyan plusz tartaléka, ami a következő időszakban nem hiányzik, hiszen nagyon sokan vannak olyanok, akik minden tartalékukat felélték, most veszítik el a munkájukat. Szükség lesz arra, hogy valamilyen módon próbáljuk meg őket segíteni” – kérte dr. Nemény András, aki a veszélyhelyzet fennáltáig a saját fizetéséből havonta 200 ezer forintot biztosít az alap részére, melynek neve és számlaszáma: Koronavírus alap, 10918001-00000003-25300517. Ezúton is köszönjük a felajánlásokat.

Borítókép: Styl Ruhagyár